NYHETER
 

Nu har vi haft verksamheten igång i en månad och verkligen upplevt skiftet mellan sommar och höst.
När vi började i augusti var det varmt och skönt och vi tillbringade flera dagar på campen med sol och bad. Sedan svalnade det och vi började plocka vackra buketter, skörda våra grönsaker och äta fantastiska luncher. I veckan var vi vid Lillasjön och rodde en sista tur för året, drog upp båten, grillade korv och plockade svamp. Då är det höst!
Vi har också varit på tur med Stella och Olga och den stora vagnen – känt den krispiga luften och sett hur höstfärgerna kommer i skogen. Var årstid har sitt!!

Läs hela inlägget »

Sommarfest idag!


Alla deltagare under terminen var här och beundrade Kärramosse gård i sommarskrud.
Vi hade väldigt trevligt med god mat och prat!
Tack alla deltagare och vårdcentraler som visat oss förtroende! Välkomna tillbaka både ”live” och med remisser! Vi startar igen 17/8.
Tack också mina medarbetare Eva, Lisa och Lisa! Ha en riktigt god sommar alla!

Läs hela inlägget »

Ny rapport!

En alldeles ny rapport om Grön Hälsa & Rehabs två första år med vårdavtal med Region Halland hittar du här! 

Ladda ner rapporten här >>
 

Läs hela inlägget »

Nu har våren kommit för stanna! Vi har gjort många härliga saker sedan sist. Inför påsken tovade vi fina saker och därefter gjorde vi en ovanlig sak - på allmän begäran gjorde vi korv som vi ska grilla på våra utflykter till de olika sjöarna i närheten. 
Efter det har vi börjat förbereda för odlingarna och som vanligt när vädret tillåter - varit ute på härliga promenader och sett hur naturen vaknar till liv. Vi har också varit på lugna långa ridturer och verkligen njutit av hästarnas stilla lunk. 
En lisa för både kropp och själ!

Läs hela inlägget »

Vi har haft en mysig december i vår Gröna rehabverksamhet - inget regn på våra dagar!! Förutom alla vanliga aktiviteter så har vi har kört Stella och Olga i par med hela gänget på vagnen! Alla som ville fick prova på att hålla i tömmarna.
Full aktivitet i tomteverkstaden - alla har gjort charmiga och personliga tomtar som nu följt med sina mattar hem. Under hösten har det blivit totalt 22 tomtar!
Iveckan avslutade vi terminen med en julfest i Kärramosses vackra stenlada. Så roligt att träffa alla höstens deltagare igen!
Stenladan passar verkligen bra för fester och möten i juletid! Mer om stenladan se  www.karramosse.se

Läs hela inlägget »

Vilken härlig höst!

Vi har haft fantastisk tur med vädret på våra gröna-rehab-dagar i höst och har kunnat göra alla mysiga höstaktiviteter.

En är att vandra upp till Lillasjön och ro en sista tur med ekan. Sedan drar vi upp ekan med gemensamma krafter och säger Hejdå sommar / Hej höst. Det firar med att grilla (hemmagjord) lammkorv, plocka svamp och bara njuta. 

En annan särskild höstgrej är att vandra upp i bokskogen och lägga ut fårskinn på en stock. Sedan sitter vi där och äter ljumma nybakade piroger, dricker kaffe och beundrar höstens sista färgprakt.

Vi har såklart mysigt alla andra dagar också. Vi har "skogsbadat", skördat och förädlat grönsaker ifrån trädgården, ridit och kört häst och vagn mm. 
 

Läs hela inlägget »

Nu är vi igång igen!


Grön hälsa & Rehab på Kärramosse gård är igång efter sommaruppehållet!
Vi har haft härliga dagar med skörd av grönsaker, frukt och bär.
Igår fångade vi (den sista?) sommardagen och var på campen vid sjön hela dagen.
Vi badade, suppade, paddlade kanot, slappade och grillade.
En helt magisk grön-rehab-dag!

Läs hela inlägget »

Ny termin - nytt team!

Nu börjar det dra ihop sig mot en ny termin på Kärramosse gård!
Idag har jag hälsat min nya medarbetare, Lisa Bergström och Eva Jonstam, välkomna till "kick-off".
Vi har planerat och snackat ihop oss och ser mycket fram emot att hälsa deltagarna välkomna tillbaka nästa måndag. Det ska bli så roligt!
Välkomna!
 

Läs hela inlägget »

Sommarlov!

Idag har vi haft sommarfest och tagit sommaruppehåll i verksamheten. 
Alla vårens deltagare har varit med och vi dukade långbord under äppelträden. Vi åt en god buffe som serverades i växthuset.
Vårens medarbetare avtackades med varsitt olivträd.
En mysig dag med strålande sol! 

Vi önskar alla en riktigt härlig sommar!
Vi ses igen i augusti!

Läs hela inlägget »

Inget nytt inlägg och bilder sedan februari - hur är det möjligt? Lite livstecken på facebook som tur är. Här har våren verkligen rasat på i full fart och nu är det MAJ!! Nästan sommar ju!
Vi har haft en härlig tid i vår gröna rehab och gjort många mysiga saker. Vi har förodlat många grönsaker och blommor som snart ska ut i landen och hållit oss uppdaterade om hur naturen runt omkring oss vaknat till liv och grönskat - och nu står den plötsligt i full blom! Hammocken har åkt ut från växthuset och odlingsbaljorna för tomaterna har kommit in! 

Läs hela inlägget »