NYHETER
 

På måndag startar vi upp vår Gröna rehabverksamhet igen och hälsar våra deltagare välkomna tillbaka efter julledigheten!
Alla vårdcentraler är också välkomna att remittera patienter i behov av grön / djur- och naturunderstödd rehabilitering. Trots problemen med finansieringen som beskrivits i pressen är det fullt möjligt för alla vårdcentraler i Halland (och utomläns) att remittera.
På den punkten har INGET ändrats och vi kommer INTE att stänga!
Så - välkomna alla!
Gill och Lisa / Grön Hälsa & Rehab på Kärramosse gård

Läs hela inlägget »

Önskar vi på Grön Hälsa & Rehab!
Gill, Lisa och Eva

Läs hela inlägget »

Vi är så glada för att den fina snön fick ligga kvar så länge. Tack vare det hann alla deltagare med att åka släde. Som vanligt är det underbara Stella - utklädd till ren - som pulsar och drar. Sedan har vi såklart tillverkat tomtar och snögubbar mm i ull som nu har flyttat med sina deltagare hem. I onsdags hade vi en mysig julavslutning i Kärramosse stenlada där vi wokade utomhus och åt saffranspannkaka med vår juliga aroniasylt till efterrätt. Mums!
Vi säger God Jul och Gott Nytt år och önskar deltagare och remitterande vårdcentraler välkomna tillbaka efter helgerna.

Gill, Lisa, Eva och vår ständiga vikarie Mathilda

Läs hela inlägget »

Vilken härlig höst!

När sensommaren gick över i höst var det dags att för den sista roddturen i fina Lillasjön. Där uppe i skogen finns det också kantareller som vi plockat och njutit av varje vecka.
En annan höstaktivitet är att ta hem gässen från sommarbetet. Såklart går de på gåsmarsch! Påhejade av oss människor och intresserat tittade på av fåren.
Och som det har vuxit i landen! Vi har skördat massor av grönsaker, frukt och bär och lyft våra luncher till en ny nivå! Fest nästan varje dag! Och hållbara är vi också - här går inget till spillo, t.ex. blir alla matrester till ägg!
När de fantastiska höstfärgerna kom så var det dags för en promenad till bokskogen. Där sitter vi på en stock, njuter av omgivningen och äter medhavd picknick. En härlig dag som förgylldes av strålande sol. Vi har tur med vädret!
Och förutom allt detta höstliga så sköter vi om våra hästar, rider och kör som vanligt! Vi har det m.a.o. så bra som vi bara kan!

Läs hela inlägget »

Härlig sensommar

Idag har vi startat upp Grön Hälsa & Rehab efter sommaruppehållet och hälsar alla deltagare välkomna! Vi fick en härlig dag med åktur med häst o vagn, skörd av grönsaker och massor med bärplock. Allt vi odlat har växt jättebra men aroniabuskarna tar priset!
Nu hoppas vi på en härlig sensommar så vi kan njuta av sol, bad och paddling på campen ett tag till!
PS. Den nya upphandlingen gick bra och vi har fortsatt Vårdavtal med Region Halland!

Läs hela inlägget »

Sommaravslutning

Idag var det sommarfest i vår Gröna Rehab!
Alla vårens deltagare var välkomna och vi dukade under äppelträden. God och vacker buffé i växthuset. Och vädret var med oss i år igen!
Tack alla deltagare, remitterande vårdcentraler och medarbetare - ha en härlig sommar!
Vi ses igen i augusti!

Läs hela inlägget »

I flera veckor har det mesta här på Kärramosse gård kretsat kring djurbebisar.
Vi har fått lamm, gässlingar och kycklingar och allt har gått bra! Och nu när värmen äntligen kom så är alla ute på grönbete och gässlingarna fick äntligen hoppa i dammen!

Läs hela inlägget »

Nu börjar vi få vårkänslor i vår Gröna Rehab!
Vi har grillat ute (med lite nya tillbehör;), ”skogsbadat”, sått de första fröna (tomatfröna var så små att vi sådde med pincett!), skapat jättefint påskpynt i ull och kört härliga rundor med häst och vagn! Härligt!
Vi önskar alla en Glad Påsk!

Läs hela inlägget »

Nu är vi igång med Gröna rehab igen! Vi väntade en extra vecka för att försöka undvika kulmen på smittspridningen. Nu har vi dragit ner antalet deltagare något för att kunna hålla avstånd och för att vi tillsammans inte ska bli fler än åtta personer. Vi håller hårt på att inte komma vid minsta symtom och avvakta testresultat. Det har fungerat hittills och vi hoppas innerligt att det fortsätter så. Vi kommer att få lediga platser i mars så nya remisser är välkomna!

Innan jul hade vi en mysig tid med pizzabak i stenugnen, tovning av ulltomtar, en mosshäst mm. Och en mysig julavslutning med matlagning utomhus! Nu njuter vi av vintervädret och ser fram emot sparkåkning på isen, elda ute och att åka släde efter häst.

Läs hela inlägget »

Nu har vi haft verksamheten igång i en månad och verkligen upplevt skiftet mellan sommar och höst.
När vi började i augusti var det varmt och skönt och vi tillbringade flera dagar på campen med sol och bad. Sedan svalnade det och vi började plocka vackra buketter, skörda våra grönsaker och äta fantastiska luncher. I veckan var vi vid Lillasjön och rodde en sista tur för året, drog upp båten, grillade korv och plockade svamp. Då är det höst!
Vi har också varit på tur med Stella och Olga och den stora vagnen – känt den krispiga luften och sett hur höstfärgerna kommer i skogen. Var årstid har sitt!!

Läs hela inlägget »