NYHETER
 

Härlig sensommar

Idag har vi startat upp Grön Hälsa & Rehab efter sommaruppehållet och hälsar alla deltagare välkomna! Vi fick en härlig dag med åktur med häst o vagn, skörd av grönsaker och massor med bärplock. Allt vi odlat har växt jättebra men aroniabuskarna tar priset!
Nu hoppas vi på en härlig sensommar så vi kan njuta av sol, bad och paddling på campen ett tag till!
PS. Den nya upphandlingen gick bra och vi har fortsatt Vårdavtal med Region Halland!

Läs hela inlägget »

Sommaravslutning

Idag var det sommarfest i vår Gröna Rehab!
Alla vårens deltagare var välkomna och vi dukade under äppelträden. God och vacker buffé i växthuset. Och vädret var med oss i år igen!
Tack alla deltagare, remitterande vårdcentraler och medarbetare - ha en härlig sommar!
Vi ses igen i augusti!

Läs hela inlägget »

I flera veckor har det mesta här på Kärramosse gård kretsat kring djurbebisar.
Vi har fått lamm, gässlingar och kycklingar och allt har gått bra! Och nu när värmen äntligen kom så är alla ute på grönbete och gässlingarna fick äntligen hoppa i dammen!

Läs hela inlägget »

Nu börjar vi få vårkänslor i vår Gröna Rehab!
Vi har grillat ute (med lite nya tillbehör;), ”skogsbadat”, sått de första fröna (tomatfröna var så små att vi sådde med pincett!), skapat jättefint påskpynt i ull och kört härliga rundor med häst och vagn! Härligt!
Vi önskar alla en Glad Påsk!

Läs hela inlägget »

Nu är vi igång med Gröna rehab igen! Vi väntade en extra vecka för att försöka undvika kulmen på smittspridningen. Nu har vi dragit ner antalet deltagare något för att kunna hålla avstånd och för att vi tillsammans inte ska bli fler än åtta personer. Vi håller hårt på att inte komma vid minsta symtom och avvakta testresultat. Det har fungerat hittills och vi hoppas innerligt att det fortsätter så. Vi kommer att få lediga platser i mars så nya remisser är välkomna!

Innan jul hade vi en mysig tid med pizzabak i stenugnen, tovning av ulltomtar, en mosshäst mm. Och en mysig julavslutning med matlagning utomhus! Nu njuter vi av vintervädret och ser fram emot sparkåkning på isen, elda ute och att åka släde efter häst.

Läs hela inlägget »

Nu har vi haft verksamheten igång i en månad och verkligen upplevt skiftet mellan sommar och höst.
När vi började i augusti var det varmt och skönt och vi tillbringade flera dagar på campen med sol och bad. Sedan svalnade det och vi började plocka vackra buketter, skörda våra grönsaker och äta fantastiska luncher. I veckan var vi vid Lillasjön och rodde en sista tur för året, drog upp båten, grillade korv och plockade svamp. Då är det höst!
Vi har också varit på tur med Stella och Olga och den stora vagnen – känt den krispiga luften och sett hur höstfärgerna kommer i skogen. Var årstid har sitt!!

Läs hela inlägget »

Sommarfest idag!


Alla deltagare under terminen var här och beundrade Kärramosse gård i sommarskrud.
Vi hade väldigt trevligt med god mat och prat!
Tack alla deltagare och vårdcentraler som visat oss förtroende! Välkomna tillbaka både ”live” och med remisser! Vi startar igen 17/8.
Tack också mina medarbetare Eva, Lisa och Lisa! Ha en riktigt god sommar alla!

Läs hela inlägget »

Ny rapport!

En alldeles ny rapport om Grön Hälsa & Rehabs två första år med vårdavtal med Region Halland hittar du här! 

Ladda ner rapporten här >>
 

Läs hela inlägget »

Nu har våren kommit för stanna! Vi har gjort många härliga saker sedan sist. Inför påsken tovade vi fina saker och därefter gjorde vi en ovanlig sak - på allmän begäran gjorde vi korv som vi ska grilla på våra utflykter till de olika sjöarna i närheten. 
Efter det har vi börjat förbereda för odlingarna och som vanligt när vädret tillåter - varit ute på härliga promenader och sett hur naturen vaknar till liv. Vi har också varit på lugna långa ridturer och verkligen njutit av hästarnas stilla lunk. 
En lisa för både kropp och själ!

Läs hela inlägget »

Vi har haft en mysig december i vår Gröna rehabverksamhet - inget regn på våra dagar!! Förutom alla vanliga aktiviteter så har vi har kört Stella och Olga i par med hela gänget på vagnen! Alla som ville fick prova på att hålla i tömmarna.
Full aktivitet i tomteverkstaden - alla har gjort charmiga och personliga tomtar som nu följt med sina mattar hem. Under hösten har det blivit totalt 22 tomtar!
Iveckan avslutade vi terminen med en julfest i Kärramosses vackra stenlada. Så roligt att träffa alla höstens deltagare igen!
Stenladan passar verkligen bra för fester och möten i juletid! Mer om stenladan se  www.karramosse.se

Läs hela inlägget »