NYHETER
 

Ny rapport!

En alldeles ny rapport om Grön Hälsa & Rehabs två första år med vårdavtal med Region Halland hittar du här! 

Ladda ner rapporten här >>
 

Läs hela inlägget »

Nu har våren kommit för stanna! Vi har gjort många härliga saker sedan sist. Inför påsken tovade vi fina saker och därefter gjorde vi en ovanlig sak - på allmän begäran gjorde vi korv som vi ska grilla på våra utflykter till de olika sjöarna i närheten. 
Efter det har vi börjat förbereda för odlingarna och som vanligt när vädret tillåter - varit ute på härliga promenader och sett hur naturen vaknar till liv. Vi har också varit på lugna långa ridturer och verkligen njutit av hästarnas stilla lunk. 
En lisa för både kropp och själ!

Läs hela inlägget »

Vi har haft en mysig december i vår Gröna rehabverksamhet - inget regn på våra dagar!! Förutom alla vanliga aktiviteter så har vi har kört Stella och Olga i par med hela gänget på vagnen! Alla som ville fick prova på att hålla i tömmarna.
Full aktivitet i tomteverkstaden - alla har gjort charmiga och personliga tomtar som nu följt med sina mattar hem. Under hösten har det blivit totalt 22 tomtar!
Iveckan avslutade vi terminen med en julfest i Kärramosses vackra stenlada. Så roligt att träffa alla höstens deltagare igen!
Stenladan passar verkligen bra för fester och möten i juletid! Mer om stenladan se  www.karramosse.se

Läs hela inlägget »

Vilken härlig höst!

Vi har haft fantastisk tur med vädret på våra gröna-rehab-dagar i höst och har kunnat göra alla mysiga höstaktiviteter.

En är att vandra upp till Lillasjön och ro en sista tur med ekan. Sedan drar vi upp ekan med gemensamma krafter och säger Hejdå sommar / Hej höst. Det firar med att grilla (hemmagjord) lammkorv, plocka svamp och bara njuta. 

En annan särskild höstgrej är att vandra upp i bokskogen och lägga ut fårskinn på en stock. Sedan sitter vi där och äter ljumma nybakade piroger, dricker kaffe och beundrar höstens sista färgprakt.

Vi har såklart mysigt alla andra dagar också. Vi har "skogsbadat", skördat och förädlat grönsaker ifrån trädgården, ridit och kört häst och vagn mm. 
 

Läs hela inlägget »

Nu är vi igång igen!


Grön hälsa & Rehab på Kärramosse gård är igång efter sommaruppehållet!
Vi har haft härliga dagar med skörd av grönsaker, frukt och bär.
Igår fångade vi (den sista?) sommardagen och var på campen vid sjön hela dagen.
Vi badade, suppade, paddlade kanot, slappade och grillade.
En helt magisk grön-rehab-dag!

Läs hela inlägget »

Ny termin - nytt team!

Nu börjar det dra ihop sig mot en ny termin på Kärramosse gård!
Idag har jag hälsat min nya medarbetare, Lisa Bergström och Eva Jonstam, välkomna till "kick-off".
Vi har planerat och snackat ihop oss och ser mycket fram emot att hälsa deltagarna välkomna tillbaka nästa måndag. Det ska bli så roligt!
Välkomna!
 

Läs hela inlägget »

Sommarlov!

Idag har vi haft sommarfest och tagit sommaruppehåll i verksamheten. 
Alla vårens deltagare har varit med och vi dukade långbord under äppelträden. Vi åt en god buffe som serverades i växthuset.
Vårens medarbetare avtackades med varsitt olivträd.
En mysig dag med strålande sol! 

Vi önskar alla en riktigt härlig sommar!
Vi ses igen i augusti!

Läs hela inlägget »

Inget nytt inlägg och bilder sedan februari - hur är det möjligt? Lite livstecken på facebook som tur är. Här har våren verkligen rasat på i full fart och nu är det MAJ!! Nästan sommar ju!
Vi har haft en härlig tid i vår gröna rehab och gjort många mysiga saker. Vi har förodlat många grönsaker och blommor som snart ska ut i landen och hållit oss uppdaterade om hur naturen runt omkring oss vaknat till liv och grönskat - och nu står den plötsligt i full blom! Hammocken har åkt ut från växthuset och odlingsbaljorna för tomaterna har kommit in! 

Läs hela inlägget »

Både djur människor njuter av det vackra vita - vissa mer helhjärtat än andra. Trädgården är vintervacker och vår kära Stella drar släden och verkar tycka det är roligt, åsnan Ior och hästarna rullar sig i snön och tycker det är härligt men hönorna går försiktigt intill väggen och ser skeptiska ut. Gåsmamman tyckte det var en lämplig tid att få bebisar!  det var det inte alls - men det finns ju värmelampor som tur är.

Isen har lagt sig på våtmarken och inbjuder till härliga turer med spark. Många har mysiga barndomsminnen av att sparka sig fram. Skönt att veta att det bara är 80 cm djupt.
Och så måste vi visa det fantastiska hästhuvudet en deltagare har gjort i ull - ett mästerverk! 

Läs hela inlägget »

Nyheter

Nu startar vi 2019

Nu är det slut med helger och semestrar! Äntligen börjar vi vår Gröna Rehab-verksamhet igen. Det blir väldigt trevligt och spännade att möta våra deltagare igen,  och välkomna nya. Vi hoppas så klart på kyla och snö så vi kan åka släde och spark som förra året - men oavsett det så är det ju faktiskt ganska vackert som det är också. Magiskt med dimman och solen över sjön och alla vackra gråskalor. Det bästa är att hitta det mysiga och att försöka gilla läget!

En konstig sak som är lätt att gilla är att vi fått gässlingar mitt i vintern! Är tiden ur led? Häromdagen kläckte vår Gåsa-Lisa (idag omdöpt till Snövit ;) SJU små ursöta dunbollar som nu får leva sin barndom inne under värmelampor.  Det är konstigt men passar bra för nu har vi något nytt att mysa med när deltagarna återvänder.
Som sagt - vi välkomnar gamla och nya deltagare men också nya vårdcetraler och andra intresserade till vår verksamhet på Kärramosse gård!

Senaste inläggen

Läs hela inlägget »