Nyheter

2019-05-19 23:00:00

Nu äntligen är försommaren här! Björkarna och bokarna grönskar och färgar själva luften grön. Nästan allt blommar och flera nya små liv har kommit till gården.
I fårhagen finns det fem lamm och hos getterna har det kommit två små ursöta killingar - det kommer säkerligen två till snart. Och vår kära ruvhöna har slagt till med åtta små kycklingar. Alla mår bra och berikar vår gröna-rehabverksamhet - det är så känslosamt att gosa med djurbebisar och förundras över de små liven.

2019-05-01 19:00:00

Inget nytt inlägg och bilder sedan februari - hur är det möjligt? Lite livstecken på facebook som tur är. Här har våren verkligen rasat på i full fart och nu är det MAJ!! Nästan sommar ju!

Vi har haft en härlig tid i vår gröna rehab och gjort många mysiga saker. Vi har förodlat många grönsaker och blommor som snart ska ut i landen och hållit oss uppdaterade om hur naturen runt omkring oss vaknat till liv och grönskat - och nu står den plötsligt i full blom! Hammocken har åkt ut från växthuset och odlingsbaljorna för tomaterna har kommit in! 

2019-02-02 20:00:00


Både djur människor njuter av det vackra vita - vissa mer helhjärtat än andra. Trädgården är vintervacker och vår kära Stella drar släden och verkar tycka det är roligt, åsnan Ior och hästarna rullar sig i snön och tycker det är härligt men hönorna går försiktigt intill väggen och ser skeptiska ut. Gåsmamman tyckte det var en lämplig tid att få bebisar!  det var det inte alls - men det finns ju värmelampor som tur är.


Isen har lagt sig på våtmarken och inbjuder till härliga turer med spark. Många har mysiga barndomsminnen av att sparka sig fram. Skönt att veta att det bara är 80 cm djupt.

Och så måste vi visa det fantastiska hästhuvudet en deltagare har gjort i ull - ett mästerverk! 

 

2019-01-12 20:00:00

Nu är det slut med helger och semestrar! Äntligen börjar vi vår Gröna Rehab-verksamhet igen. Det blir väldigt trevligt och spännade att möta våra deltagare igen,  och välkomna nya. Vi hoppas så klart på kyla och snö så vi kan åka släde och spark som förra året - men oavsett det så är det ju faktiskt ganska vackert som det är också. Magiskt med dimman och solen över sjön och alla vackra gråskalor. Det bästa är att hitta det mysiga och att försöka gilla läget!
En konstig sak som är lätt att gilla är att vi fått gässlingar mitt i vintern! Är tiden ur led? Häromdagen kläckte vår Gåsa-Lisa (idag omdöpt till Snövit ;) SJU små ursöta dunbollar som nu får leva sin barndom inne under värmelampor.  Det är konstigt men passar bra för nu har vi något nytt att mysa med när deltagarna återvänder.

Som sagt - vi välkomnar gamla och nya deltagare men också nya vårdcetraler och andra intresserade till vår verksamhet på Kärramosse gård!

2018-12-19 22:00:00

Nu är det juluppehåll i vår Gröna-rehabverksamhet! Idag hade vi julfest för både nuvarande och tidigare deltagare. Så gott att träffa alla och känna den goda stämningen. Och maten - en fantastisk mix av traditionellt och internationellt. Mums!!
Och årets ulltomtar (och en ullhäst) paraderade i trappan innan det var dags för dem att skiljas åt och bli hustomtar på var sitt håll. Lika fina och personliga varje år.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla ❤️

När vi drar igång igen 14/1 är det med vår nya medarbetare Elin Debora som rycker in när Kajsa ska vara ledig. Välkommen Elin! Och välkommen tillbaka alla deltagare och remitterande vårdcentraler!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.